Gelredag 5 oktober: Sint Jorisplein, Terborg

Het is al de hele zomer feest aan de Oude IJssel, want het is dit jaar precies zeshonderd jaar geleden dat Terborg stadsrechten kreeg. Met deze Gelredag vieren we het feestje mee. We zijn van harte welkom bij de najaarskermis van Terborg in het centrum van de stad. Op het Sint Jorisplein zijn vanaf zaterdagmorgen allerlei activiteiten. Eén van de hoogtepunten is het ringsteken dat aan het einde van de ochtend van start gaat. Een mooi spektakel om bij te wonen.

Terborg kreeg in 1419 stadsrechten van de Heren van Wisch. Zij zijn dan ook onlosmakelijk verbonden met de stad. Zonder de Heren van Wisch geen stad Terborg. Nog altijd ligt het grote kasteel van Wisch pal naast het historische stadscentrum, maar het is volledig verscholen achter dikke bomen en hagen van groen. Vanaf de openbare weg is het prachtige witte monument totaal niet zichtbaar. Zelfs de tuinen zijn normaal gesloten voor publiek, maar de kasteelheer maakt voor deze ene zaterdagochtend een uitzondering. Bezoekers van de Gelredag krijgen een exclusieve rondleiding door de tuinen van kasteel Wisch aangeboden onder leiding van een deskundige gids. 

Bezoekers moeten zich eerst melden in de grote evenemententent op het Sint Jorisplein. Daar krijgen ze een inleiding over de stadsgeschiedenis van Terborg. Aansluitend starten de rondleidingen die ongeveer een uur duren. De gidsen nemen u ook weer mee terug naar het Sint Jorisplein. Daar zijn de hele middag nog tal van activiteiten vanwege de najaarskermis in Terborg.

Mis deze unieke kans om de prachtige tuinen van kasteel Wisch te bezoeken niet. Maar wees er vroeg bij, want bij teveel belangstelling moeten we misschien bezoekers teleurstellen.

Locatie: Sint Jorisplein in Terborg (5 minuten lopen vanaf het treinstation)

Parkeren: Gravenpad (ingang via Laan van Wisch) 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Ridders_van_Gelre_-_Gelredagen
Deel dit artikel: