Nieuws

Politie zoekt overvallers op juwelier

We komen terug op de overval op een juwelier in Kesteren op donderdag 18 april. De drie overvallers bedreigden de juwelier met een vuurwapen. Bureau GLD had al eerder aandacht voor deze zaak. © politie/Bureau GLD
KESTEREN - We komen terug op de overval op een juwelier in Kesteren op donderdag 18 april. De drie overvallers bedreigden de juwelier met een vuurwapen. Bureau GLD had al eerder aandacht voor deze zaak.
De overvallers maakten sieraden buit. Tijdens hun vlucht werd een van hen, een jongen van 16 uit Veenendaal, door een omstander tegen de grond gewerkt.
De twee andere overvallers zijn nog spoorloos.
De juwelier raakte bij de overval gewond, het slachtoffer liep een hoofdwond op en enkele gekneusde ribben.
Bekijk de reconstructie.
Politie zoekt overvallers op juwelier

Groep pleegde meerdere overvallen

De politie denkt dat een groep jongeren meerdere overvallen heeft gepleegd. De groep is tussen de 16 en 23 jaar oud. Zij zouden vijf overvallen en een straatroof op hun geweten hebben in de omgeving van Veenendaal. En naar die jongens is de politie op zoek.
Het gaat om twee jongemannen die mogelijk, net als de 16-jarige opgepakte verdachte, uit Veenendaal komen. Zij hebben in Kesteren de vitrines vernield en de sieraden gepakt.

Signalement

De twee gezochte overvallers zijn licht getint, ongeveer 1 meter 85 lang en hebben een normaal postuur. Op het moment van de overval waren ze in het donker gekleed en droegen ze een donkere bivakmuts.
De groep reed op gestolen scooters, gestolen in Veenendaal en Ede.
De politie zit klaar om tips te noteren op 0800-6070. Anoniem bellen kan naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het zaaknummer van de overval op de juwelier in Kesteren is 2019168477. Ook is er een tipformulier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!