Nieuws

'Klinkt mooi toch?', Bouwman pakt goud op WK wielrennen

Wielrenner Koen Bouwman uit Ulft is in Yorkshire met Nederland wereldkampioen geworden bij de gemengde ploegentijdrit. Een regenboogtrui en een wereldtitel. 'Ja dat klinkt wel mooi toch? Dit is supergaaf', zegt Bouwman na afloop. © De ploeg op het EK - ANP
ULFT - Wielrenner Koen Bouwman uit Ulft is in Yorkshire met Nederland wereldkampioen geworden bij de gemengde ploegentijdrit. Een regenboogtrui en een wereldtitel. 'Ja dat klinkt wel mooi toch? Dit is supergaaf', zegt Bouwman na afloop.
In die tijdrit rijden eerst drie mannen en daarna de drie vrouwen. Bouwman reed samen met Bauke Mollema en Jos van Emden. Vervolgens moesten de vrouwen het parcours afleggen. Voor Nederland waren dat Lucinda Brand, Amy Pieterse en Riejanne Markus. Bouwman pakte eerder met Nederland ook al de Europese titel.
De mannen pakten zo'n twintig seconden voorsprong, de vrouwen behielden die voorsprong. Duitsland pakte het zilver, Groot-Brittannië veroverde het brons. Het is een nieuw onderdeel en is in de plaats van de WK ploegentijdrit voor vrouwen gekomen, maar is het ook leuk? 'Nou dat ik Europees en wereldkampioen ben, maakt het ook wel leuk natuurlijk. Maar het is wel verdomme zwaar ja', aldus Bouwman. 
'Klinkt mooi toch?', Bouwman pakt goud op WK wielrennen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!