Parachutisten gewond op Ginkelse Heide

EDE - Twee parachutisten zijn zaterdagochtend gewond geraakt tijdens hun landing op de Ginkelse Heide. Een van hen heeft een been gebroken.

De gemeente Ede meldt dat hulp aanwezig is voor de twee. De parachutist die een been brak tijdens de landing is onderweg naar het ziekenhuis.

Duizend parachutisten

Ruim duizend parachutisten doen zaterdag op de Ginkelse Heide bij Ede de luchtlandingen na, die 75 jaar geleden het begin van de Slag om Arnhem inluidden.

De Britse kroonprins Charles, prinses Beatrix en een aantal hoogbejaarde veteranen zijn bij de herdenking van de landing op de heide.

Kom niet meer naar Ede

De Ginkelse Heide is vol. De gemeente Ede roept belangstellenden op die nog onderweg zijn naar de herdenking van de Slag om Arnhem weer huiswaarts te keren.

Ook met de fiets is de herdenking niet meer te bereiken. Eerder op de ochtend riep de politie al op om niet meer met de auto te komen vanwege de enorme drukte. Daarna ontstonden er fietsfiles op de fietspaden naar de Ginkelse Heide. Nu zorgen ook de fietsers voor een te grote toeloop.

Zie ook: Kijk live mee naar de dropping en herdenking op Ginkelse Heide

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede Nieuws
Deel dit artikel: