Gedupeerden Dream or Donate krijgen geld terug

GELDERMALSEN - De ernstig zieke Heidi de Ruiter-Dekens uit Geldermalsen heeft haar geld teruggekregen van de inzamelingswebsite Dream or Donate. Eigenaar Robert-Jan Mastenbroek heeft een schikking getroffen met 31 gedupeerden en wil zo snel mogelijk betalen. Heidi kreeg haar geld donderdag al terug.

'Hij heeft stiekem toch woord gehouden', zegt De Ruiter-Dekens. 'Ik weet niet hoe hij het heeft gedaan, maar ik heb alles terug'. Ze heeft altijd contact gehouden met Mastenbroek nadat hij eerder al had aangeboden om haar het geld te overhandigen voor de draaiende camera's van RTL.

Daar paste Heidi toen voor, maar uiteindelijk heeft de in opspraak geraakte internetondernemer de resterende 3.000 euro aan haar overgemaakt. 

'Blij dat het is opgelost'

Eind augustus ging crowdfundingssite Dream or Donate plotseling offline. Volgens eigenaar Mastenbroek kwam dat door een hack. 'Wat er nou echt waar is van dat hack-verhaal weet ik niet', zegt Heidi, 'maar ik ben blij dat het nu is opgelost.' 

Minder blij is ze met de imagoschade die dit soort donatiesites nu hebben opgelopen. 'Het vertrouwen is voor veel mensen nu wel weg. Ook donateurs die aan mij hebben geschonken, gaan dat niet meer doen'. 

Terminaal ziek

De website Dream or Donate werd veel gebruikt voor het inzamelen van geld voor medische behandelingen, of aangepast vervoer voor mensen met een beperking. Heidi is terminaal ziek, maar heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering en dus moet ze door met haar hondentrimsalon. 

Een collega begon daarom een digitale inzamelingsactie. Eerder kreeg ze al 2.000 euro uitgekeerd en de resterende 3.000 euro volgde gisteren. 'Minus 5 procent kosten voor de site, maar dat was toch al afgesproken', zegt Heidi.

Zelf onderhandeld

Heidi heeft zelf onderhandeld met eigenaar Mastenbroek en heeft zich uiteindelijk toch niet aangesloten bij een groep gedupeerden die werd vertegenwoordigd door advocaat Royce de Vries.

De Ruiter-Dekens vond het percentage dat de advocaat rekende te hoog. De Vries maakte vandaag bekend dat er een schikking is getroffen met 31 gedupeerden. Een aantal andere gedupeerden heeft ook aangifte gedaan. Die staan los van deze schikking. 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente West Betuwe Geldermalsen Nieuws
Deel dit artikel: