Tevfik G. hoort straf voor doden zoon (12) met zwaard

ARNHEM - De rechtbank in Arnhem doet vrijdag uitspraak in de zaak tegen Tevfik G., die ervan wordt beschuldigd dat hij op 22 december vorig jaar zijn 12-jarige zoon Bekiro met een zwaard heeft doodgestoken.

G. (41) lijdt volgens deskundigen aan meerdere, ernstige psychische stoornissen, waaronder psychoses, die mogelijk zijn verhevigd door het gebruik van cannabis. Zij beschouwen de man als geheel ontoerekeningsvatbaar.

Het Openbaar Ministerie heeft dat oordeel overgenomen en geëist dat G. tbs met dwangverpleging krijgt opgelegd. Volgens de officier van justitie is G. zo ziek, dat een gevangenisstraf niet op zijn plaats is.

Gestoken met zwaard

De man viel aanvankelijk zijn oudere zoon (15) aan. Zijn broertje schoot hem te hulp, met fataal gevolg. G. stak de jongen vijf keer met een zwaard en raakte hem onder meer in zijn hart.

Het drama voltrok zich in hun huis in de Arnhemse wijk Malburgen. De 15-jarige sloeg op de vlucht en werd door zijn vader, gewapend met het zwaard, op straat nog achtervolgd.

De dood van Bekiro had grote impact in Arnhem. In de Turkse moskee in de wijk Presikhaaf werd een herdenkingsdienst voor de jongen gehouden. Daar waren een paar honderd mensen bij aanwezig. Ook liepen zo'n 150 mensen mee in een stille tocht voor de overleden jongen.

Zie ook: 'Verschrikkelijk wat mijn vader ons heeft aangedaan', zegt broer van doodgestoken Bekiro (12)

Poging tot doodslag

Het OM heeft G. ook aangeklaagd voor poging tot doodslag op en bedreiging van de oudste zoon. De verdachte heeft verklaard dat er 'een demon' in hem was gekomen en dat hij veel van zijn zoons hield.

De ex-vrouw van de verdachte gelooft niet in de psychoses en wil dat G. langdurig in de cel verdwijnt.

Zie ook:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: