Inbrekers richten ravage aan voor een paar euro's buit

GIESBEEK - Inbrekers hebben op het recreatiegebied Rhederlaag in Giesbeek een parkeerautomaat opengebroken. De schade loopt in de duizenden euro's voor beheerder Leisure Lands.

De schade aan de automaat en het gebouw werd woensdagochtend ontdekt, zegt Adriaan van der Linden van Leisure Lands. 'Ze hebben echt een deel van het gebouw gesloopt om bij de geldautomaat te komen.' Op foto's van de politie Zevenaar is te zien dat de automaat en een deel van de toiletten in puin ligt.

De schade zit hem niet in de buit, zegt de beheerder. 'Dat gaat misschien om enkele euro's. De schade aan het gebouw is vele malen meer.' Bij de automaat kan gepind worden of met cash betaald voor een uitritkaartje.

Geen cash meer

Die laatste mogelijkheid komt in elk geval niet meer terug op de plek van de gesloopte automaat, zegt Van der Linden. 'We hebben we al eerder last van inbrekers gehad.'

In maart kon de politie na een wilde achtervolging vier mannen aanhouden die ook verdacht werden van het openbreken van parkeerautomaten in Giesbeek. 

Zie ook: Wilde achtervolging na openbreken van parkeerautomaten

Getuigen

De politie onderzoekt de huidige inbraak en is op zoek naar getuigen. Van de inbrekers ontbreekt nog ieder spoor. Leisure Lands neemt 'zichtbare en onzichtbare maatregelen' tegen inbrekers op hun terrein.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zevenaar Politie Nieuws
Deel dit artikel: