Tiel krijgt vlindertuin in het cultuurkwartier

TIEL - Het openbare groen tussen cultuurcentrum Zinder en de Koninginnestraat in Tiel wordt ingericht als vlinder- en belevingstuin. Daar heeft de gemeenteraad mee ingestemd. De bloemrijke tuin is een initiatief vanuit GroenLinks, ondersteund door diverse clubs en mensen in de omgeving.

De nieuwe tuin moet het cultuurkwartier nog aantrekkelijker maken voor inwoners en bezoekers om te verblijven. Daarbij versterkt het de biodiversiteit door onder meer bijen en vlinders aan te trekken. Het is de bedoeling dat in de tuin ook enkele kersenbomen aangeplant worden om het idee van Tiel als fruitstad te versterken. Ook zouden resten van de oude stadswal die hier is opgegraven een plek in de nieuwe tuin moeten krijgen.

Aanleg van de tuin kost rond de 35.000 euro. De gemeente Tiel draagt daarvan 7500 euro bij. Daarnaast wordt er jaarlijks 1000 euro beschikbaar gesteld voor onderhoud dat grotendeels door vrijwilligers gedaan wordt. De provincie Gelderland betaalt 25.000 euro en verschillende fondsen leveren een bijdrage. Er wordt nog gewerkt aan het definitieve ontwerp de aanleg moet volgend jaar beginnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: