Nieuws

VIDEO | Neushoorntje Diederik mag buitenspelen

De pasgeboren breedlipneushoorn.
Breedlipneushoorn Diederik die op 15 augustus werd geboren in Burgers' Zoo is donderdag voor het eerst naar buiten geweest. En dat deed hij 'brutaal en dapper' volgens de dierentuin. Na een tijdje veilig schuilen in een hoek van de savanne ging het jong al snel op ontdekkingstocht. © Koninklijke Burgers' Zoo
ARNHEM - Breedlipneushoorn Diederik die op 15 augustus werd geboren in Burgers' Zoo is donderdag voor het eerst naar buiten geweest. En dat deed hij 'brutaal en dapper' volgens de dierentuin. Na een tijdje veilig schuilen in een hoek van de savanne ging het jong al snel op ontdekkingstocht.
De pasgeboren neushoorn is de afgelopen weken flink gegroeid. Verzorger René Rijken: 'Bij de geboorte is zo'n neushoorn al vijftig, zestig kilo en daar komt iedere dag zo'n anderhalf tot twee kilo bij.'
Tekst gaat verder na de video:
Neushoorntje Diederik mag buitenspelen

De savanne verkennen

De babyneushoorn mocht de afgelopen dagen al af en toe naar buiten, maar dan achter de schermen. Donderdagochtend mocht de neushoorn de savanne van de Arnhemse dierentuin voor het eerst verkennen.
Verslaggever Marc Loeven was erbij en spreekt met verzorger René over de kennismaking van de breedlipneushoorn met de andere dieren op de savanne (de tekst gaat door onder het fragment):

Zonder angst

Volgens verzorger René is die eerste keer naar buiten altijd spannend, omdat een pasgeboren neushoorn niet altijd naar buiten durft. Diederik ging echter gelijk de savanne op.
Hij bleef nog even bij zijn moeder in een hoek van de savanne, maar maakte daarna snel kennis met de andere dieren op de savanne. 'Hij heeft totaal geen angst en viel zelfs de gnoes aan. Angst moet hij nog leren.'
De geboorte van de breedlipneushoorn was al erg bijzonder. Jaarlijks worden in Europa gemiddeld maar 10 neushoorns van deze soort geboren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!