Afgeperste fruithandel regelde beveiliging: 'Willekeurige medewerker zou worden geliquideerd'

ARNHEM - De twee mannen van 34 en 32 die worden verdacht van een poging tot afpersing van een groente- en fruitgroothandel in Hedel, zouden de familie van de directie hebben bedreigd en gaven verder aan dat ze een willekeurige medewerker zouden liquideren wanneer er niet betaald zou worden. Dat bleek donderdag tijdens de rechtszaak.

Uit sms-verkeer zou blijken dat de verdachten de leiding van het bedrijf voor 1,2 miljoen wilden afpersen. De zaak speelde in mei van dit jaar.

De twee zouden het bedrijf in Hedel verantwoordelijk hebben gehouden voor het verlies van hun 'handel'. Kort voor de bedreiging had de politie een partij cocaïne in beslag genomen bij het bedrijf. De lading was verstopt in een container.

Zie ook: Container met verdachte middelen gevonden, zwaarbewapende agenten op industrieterrein

Extreem geweld als politie zou worden ingelicht

De verdachten dreigden verder met het gebruik van extreem geweld als de politie zou worden ingelicht. De directieleden vreesden voor hun leven en schakelden een beveiligingsbedrijf in. Dat vertelde hun advocaat donderdag.

De advocaten van de verdachten vroegen om schorsing van de voorlopige hechtenis , maar daar ging de rechter niet in mee. De mannen blijven dus voorlopig nog in de cel. Justitie is nog op zoek naar mogelijk meerdere verdachten.

Eerder zoekactie naar drugs

Ruim voor de poging tot afpersing was het bedrijf uit Hedel ook in het nieuws. In maart vorig jaar vond er een zoekactie plaats waarbij de politie in kogelwerende vesten op zoek was naar drugs.

Bij die zoekactie werd niets aangetroffen. Wel werden in relatie tot die actie vier mannen aangehouden in een auto op de A59 bij Den Bosch. In die auto lag een vuurwapen en een grote hoeveelheid geld.

De zaak tegen de twee mannen is donderdag nog niet inhoudelijk behandeld. Het ging om een zogeheten pro-formazitting. Op 2 december volgt er nog een.

Zie ook: Politie met kogelwerende vesten bij fruitgroothandel na vier arrestaties

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: