Nijmegen: 'Tippelzone pas dicht als vrouwen er niet meer afhankelijk van zijn'

NIJMEGEN - Nijmegen wil over twee jaar bekijken of de tippelzone aan de Nieuwe Marktstraat dicht kan. Dat voornemen staat haaks op de wil van onder meer de gemeenteraad, die bang is dat de vrouwen hierdoor alleen maar in slechtere omstandigheden terechtkomen.

Deze zomer meldde het gemeentebestuur al dat er geen goed alternatief is voor de vrouwen die op de tippelzone werken. Dat alternatief is wel nodig. Wethouder Grete Visser wil naar eigen zeggen 'geen oude schoenen wil weggooien voordat ze nieuwe heeft.' Ze wil daarom eerst werk maken van een plan om de omstandigheden van de vrouwen te verbeteren. Pas daarna kan de tippelzone dicht. De gemeente trekt daar twee jaar voor uit.

'Jaag ons niet het bos in'

Deze zomer riepen een paar ervaringsdeskundigen het college nog op om de tippelzone niet te sluiten omdat die het werk voor de vrouwen veiliger maakt. Bij sluiting gaat de straatprostitutie volgens hen toch wel door, maar dan zónder toezicht van politie en hulpverlening. 'Jaag ons niet het bos in' zo hield één van hen het college voor.

Maar het college is niet erg onder de indruk van die geluiden, omdat de insprekers de huidige groep van zo'n veertig vrouwen niet zou vertegenwoordigen. Bovendien wijst de gemeente op mogelijke andere vormen van sekswerk, zoals cardating. Verder wijst het stadsbestuur simpelweg op het verbod op straatprostitutie in Nederland. Daarom wil de gemeente dat de tippelzone uiteindelijk verdwijnt.

 

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
De Belofte Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: