Voormalig tbs-kliniek Oldenkotte opnieuw in de verkoop

REKKEN - Het Rijksvastgoedbedrijf zet voormalig tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken dit najaar opnieuw in de verkoop. Het pand moet een nieuwe bestemming krijgen.

In het verleden zaten er 140 tbs-patiënten in Oldenkotte. In het kader van de bezuinigingen besloot het ministerie van Justitie de instelling te sluiten. De voormalige kliniek staat sinds 2014 leeg. Sinds die tijd is eigenaar Rijksvastgoedbedrijf samen met de provincie Gelderland en de gemeente Berkelland op zoek naar een goede herbestemming.

Eerder in de verkoop, verslaafden en een vlog

In 2015 werd het pand voor het eerst in de verkoop gezet. Twee jaar daarna nam Tactus verslavingszorg een deel van het pand tijdelijk in gebruik, omdat het eigen pand werd gerenoveerd. Vorig jaar probeerde de provincie Gelderland nog door middel van een vlog goede ideeën binnen te halen voor de invulling van het pand.

Tijdens een bijeenkomst vertelt rijksbouwmeester Floris Alkemade op dinsdag 24 september wat de ideeën zijn voor de toekomstige ontwikkeling van de voormalige kliniek en de omgeving.

Zie ook:

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Berkelland Nieuws
Deel dit artikel: