Huizen onbewoonbaar na brand in wokrestaurant Ede

EDE - De brandweer is dinsdagavond groots uitgerukt naar een brand bij restaurant Oriental Wok in het centrum van Ede. Elf mensen zijn onderzocht door ambulancepersoneel omdat ze rook ingeademd hebben. Van hen is één naar het ziekenhuis gebracht. Bewoners van drie woningen kunnen voorlopig niet naar huis.

De brand in het gebouw aan de Achterdoelen werd rond 18.30 uur gemeld. Bij de brand kwam behoorlijk wat rook vrij. De rook bleef volgens een omstander hangen in de straten. De brandweer vroeg mensen dan ook uit de rook te blijven. Na een uur was de brand onder controle.

Elf personen ademden rook in en zijn onderzocht door ambulancepersoneel. Niemand leek naar het ziekenhuis te hoeven, maar uiteindelijk is toch één persoon naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

Huizen onbewoonbaar

Mensen die in het restaurant waren hebben het pand zelfstandig verlaten. Ook bewoners van omliggende woningen zijn uit hun huizen. Drie woningen zijn onbewoonbaar. Stichting Salvage zorgt voor opvang van de bewoners en de afhandeling van de schade.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft het vuur gewoed in de afzuiginstallatie en kon het daardoor snel uitbreiden naar het dak. De schade is aanzienlijk.

Beelden van de brand:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede Nieuws
Deel dit artikel: