Miljoenen voor Gelderse rivieren en wegen

NIJMEGEN - De Waal bij Nijmegen wordt uitgediept, sluis Weurt krijgt een opknapbeurt en er wordt vaart gezet achter verschillende Gelderse knelpunten op snelwegen. Dat blijkt uit de plannen in de miljoenennota die het kabinet dinsdag presenteerde.

door Huibert Veth

Het Rijk maakt geld vrij voor projecten vanwege de klimaatverandering en extreme weersomstandigheden. Zo wordt er 7,7 miljoen euro uitgetrokken voor het uitdiepen van de Waal bij Nijmegen. Dit omdat binnenvaartschepen last hebben van de ondiepe rivierbodem door droogte en erosie.

10 miljoen euro voor Maas-Waalkanaal

Er gaat 10 miljoen euro extra naar het Maas-Waalkanaal voor groot onderhoud. Dit moet de doorstroming van schepen verbeteren. Aan de sluis Weurt bij Nijmegen worden technische storingen verholpen. De tweede sluiskolk in Eefde moet in 2020 openen.

De verbrede A1 tussen Apeldoorn en Azelo opent grotendeels volgend jaar, als het aan de regering ligt. De aansluiting van de A1 op de A30 bij Barneveld krijgt prioriteit. Ook wordt er vaart gezet achter de aanpak van de knelpunten op de A2 tussen Deil en Den Bosch.

Zie ook: Puntendeuren geplaatst in nieuwe sluis in Eefde (video)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Politiek Verkeer Nieuws
Deel dit artikel: