Twee gewonden na ongeval met kermisattractie Wijchen

WIJCHEN - Bij een incident op de kermis in Wijchen zijn maandagavond twee mensen gewond geraakt. Hulpdiensten rukten massaal uit na een ongeval met de attractie de 'Deca Dance'.

Wat er precies is gebeurd aan de Kasteellaan, is nog niet duidelijk. Volgens omstanders zou een karretje door de vloer zijn gezakt. Daarbij zou een man onder de kermisattractie bekneld zijn geraakt. Ook zou er een kind gewond zijn geraakt, stellen omstanders.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid meldt dat er twee gewonden zijn gevallen, maar weet nog niet of het gaat om een kind. 'Dat is ons niet bekend, we kunnen er daarom niets over zeggen. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht', zegt hij.

Bekijk hier de beelden uit Wijchen:

'Onderhoud op orde'

Uitbater van de attractie Frank Vale weet evenmin wat er gebeurd is, laat hij in een korte reactie weten. 'We hebben de attractie al 25 jaar, al het onderhoud is op orde. Ik weet echt niet hoe het heeft kunnen gebeuren.' Vale heeft het incident naar eigen zeggen direct gemeld bij de NVWA.

De 'Deca Dance' is beter bekend als de 'Breakdance' en is een attractie met meerdere ronddraaiende karretjes.

Het afgebroken deel van de attractie:

Het afgebroken deel van de attractie. Foto: 112Nieuwsgroep

Politie start onderzoek

Hulpdiensten sloegen groot alarm omdat in eerste instantie de omvang van het ongeval niet duidelijk was. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak, laat een woordvoerder weten.

Bij het onderzoek heeft de politie een drone ingezet om luchtopnames te maken. De attractie is afgezet met schermen. De rest van de kermis gaat ondanks het ongeval door. 

De bewuste attractie:

Foto: Persbureau Heitink

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Wijchen Wijchen Nieuws
Deel dit artikel: