Stikstofuitspraak zet ook verbetering Maaslijn op de tocht

MALDEN - De aanpak van de Maaslijn - het traject tussen Venlo, Roermond en Nijmegen - is een van de projecten op de stikstoflijst van het Rijk. Bij die aanpak komt mogelijk te veel stikstof vrij.

door Gerwin Peelen

Reizigers ervaren op dat traject veel problemen; treinen vallen uit en als ze wel rijden, zijn ze overvol. Daarom werd er eerder dit jaar 60 miljoen gereserveerd om de problemen op te lossen. Met het geld moet het traject worden geëlektrificeerd en er moet dubbel spoor worden aangelegd.

Die zestig miljoen worden opgehoest door de provincie Gelderland (4 miljoen euro), de provincie Noord-Brabant (4 miljoen euro), het Rijk (10 miljoen euro) en de provincie Limburg (142 miljoen). Eerder werd er al 153 miljoen in de Maaslijn gestoken.

De problemen bij allerlei projecten zijn ontstaan doordat de Raad van State net voor de zomer oordeelde dat het programma dat de stikstof moet aanpakken, de PAS, ongeldig is. Door die uitspraak werden allerlei bouw- en aanlegplannen stilgelegd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: