Voerman Struinpad met 'schilderachtig' uitzicht op Hattem geopend

HATTEM - Het Voerman Struinpad aan de Zwolse kant langs de IJssel, met uitzicht op Hattem, is zaterdag geopend. De wandelroute loopt door het gebied van de Scheller- en Oldeneler Uiterwaarden met het startpunt bij de aanlegplaats van ’t Kleine Veer.

Vanuit het uiterwaardengebied hebben wandelaars uitzicht op het silhouet van Hattem. De sfeer moet mensen laten denken aan de schilderijen van de Hattemse schilder Jan Voerman.

De Scheller en Oldeneler uiterwaarden vormen een nieuw opgeleverd natuurgebied dat is aangelegd in het kader van het provinciale programma ‘Ruimte voor de rivier’. Rijkswaterstaat laat voor natuurbeheer koeien grazen in het gebied. De verwachting is dat hierdoor nieuwe plantensoorten komen en dat het vogels aantrekt. Het struinpad is geopend tussen zonsopgang en zonsondergang.

De tekst gaat verder onder de video:

Pontje

Op de route over het struinpad steekt de wandelaar ook de nevengeul Scheller en Oldeneler Buitenwaarden over. Daarvoor is begonnen met de aanleg van de veerstoep voor een voetveer dat in de nevengeul moet komen. Dit pontje vaart, na de officiële opening later dit jaar, van mei tot en met oktober.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Hattem RTV Hattem Nieuws
Deel dit artikel: