Schuurbrand na onrust bij woning in Dieren

DIEREN - In Dieren heeft zondagavond brand gewoed in schuren achter woningen aan de Meester Troelstrastraat.

De brand brak zondagavond rond kwart voor twaalf uit. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland Midden gaat het om een gebouw van zo'n 15 tot 20 meter groot achter rijtjeswoningen met een kelder. Verschillende brandweereenheden uit Brummen en Dieren hebben de brand geblust.

Veel rookontwikkeling

Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer adviseerde mensen in de directe omgeving om ramen en deuren dicht te houden. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Naast de brandweer is ook een ambulance opgeroepen voor een omstander die onwel werd. Dit had niets met de brand te maken. 

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Volgens omstanders is de politie afgelopen donderdagnacht een van de woningen binnengevallen. Ook zou de politie de afgelopen dagen vaker langs zijn geweest en zouden er conflicten hebben gespeeld. Eerder brandde een auto uit en afgelopen week zijn de ramen van de woning ingegooid.

De brand was moeilijk te bereiken: de brandweer moest met een kettingzaag gaten in de schuur maken en een hoogwerker inzetten. Pas tegen vier uur kon de brandweer naar huis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Rheden Dieren Nieuws
Deel dit artikel: