Nieuws

Jakobsen wint slotrit Vuelta, Kelderman zevende in eindklassement

Fabio Jakobsen heeft zondag de laatste etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De renner uit Heukelum kwam als eerste over de meet in de sprint in Madrid. Wilco Kelderman uit Barneveld sloot de Vuelta af als zevende in het algemeen klassement. © ANP
MADRID - Fabio Jakobsen heeft zondag de laatste etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De renner uit Heukelum kwam als eerste over de meet in de sprint in Madrid. Wilco Kelderman uit Barneveld sloot de Vuelta af als zevende in het algemeen klassement.
Nederlands kampioen Jakobsen ging in de slotkilometer van de etappe van Fuenlabrada naar Madrid aan kop en wist zijn leidende positie vast te houden tot de finish.  
De ritzege in Madrid was al de tweede voor Jakobsen. In de vierde etappe van Cullera naar El Puig was hij ook al de snelste in de sprint. 
De Ronde van Spanje werd gewonnen door de Sloveen Primoz Roglic. Kelderman begon als zevende aan de laatste rit: zijn positie kwam niet in gevaar. Hij eindigde in het algemeen klassement op ruim tien minuten van Roglic. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!