NEC mazzelt met laat gelijkspel in Den Bosch

'S-HERTOGENBOSCH - NEC heeft op de valreep een punt overgehouden aan de uitwedstrijd FC Den Bosch. Aanwinst Etien Velikonja maakte de late 2-2.
Zian Flemming maakte zijn debuut in de basis en Rens van Eijden zat voor het eerst sinds acht maanden weer bij de wedstrijdselectie. Waar NEC heel matig begon, was de thuisclub direct gevaarlijk.
De Nijmegenaren speelden ondermaats en leverden de bal vrijwel constant in. De 1-0 hing dan ook in de lucht. Mattijs Branderhorst voorkwam dat nog met een prima redding op een inzet van Trotman, maar vlak voor rust viel toch de 1-0 via een eigen doelpunt van Cas Odenthal na een hoekschop.
Na rust kabbelde de wedstrijd voort. NEC drong wel wat meer aan zonder echt gevaarlijk te worden. Omdat Väisanen zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg, kon NEC tegen een tiental meer druk zetten.
De eerste echt kans was na 75 minuten, invaller Frank Sturing raakte de lat. Even later viel toch de gelijkmaker via Ole Romeny, maar Den Bosch sloeg meteen daarop weer toe met een doelpunt van Ruben Rodrigues, die profiteerde van chaos achterin bij NEC.
In de slotfase lukte het de Nijmegenaren lange tijd niet om een doelpunt te forceren tegen het tiental van Den Bosch. Ook verdediger Kvida, die vorige maand nog voor een late gelijkmaker zorgde tegen Jong Ajax, kwam er voorin niet aan te pas. In de 94ste minuut schoot Etien Velikonja alsnog de gelijkmaker binnen.
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!