Verdubbeld spoor tussen Zevenaar en Wehl: veel reizigers merken er weinig van

DIDAM - Het verdubbelde en verbeterde spoor tussen Zevenaar en Wehl wordt vandaag officieel geopend. De verdubbeling was nodig om de wacht- en overstaptijden voor reizigers van en naar de Achterhoek te verbeteren. Voor de verdubbeling moesten treinen nog op elkaar wachten.

De provincie Gelderland heeft berekend dat het dubbele spoor een tijdswinst van een kwartier kan opleveren. Ook is de aansluiting vanuit Arnhem beter en is de kans op vertragingen en storingen veel kleiner.

'Ik moet zeggen dat er al minder vertragingen zijn', zegt een reiziger. 'Het is fijn dat je 's ochtends niet meer zo lang hoeft te wachten.' 

De spoorverdubbeling heeft ruim 38 miljoen euro gekost. Of het dit bedrag waard was weet ze niet, maar ze is blij met de verbetering.

Tekst gaat verder onder de video

'Vertragingen zijn er nog steeds'

Andere reizigers merken nog weinig van de aanpassingen. 'Vertragingen zijn er nog steeds', zegt iemand. 'Die 38 miljoen euro hadden ze beter in iets anders kunnen investeren.'

Het startsein voor de werkzaamheden aan het spoor werd vorig jaar december gegeven door ProRail, de provincie en bestuurders van de gemeenten Zevenaar en Montferland. Bij de officiële opening zijn onder meer de directeur van ProRail en gedeputeerde Jan van der Meer van Gelderland aanwezig.

Luister hier naar het radioverslag:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: