Nieuws

Breinburg krijgt rust bij De Graafschap, vier wijzigingen in opstelling

De Graafschap verdedigt tegen Jong Ajax de koppositie
Jeremy Helmer, Jasper van Heertum en Branco van den Boomen staan voor het eerst dit seizoen aan de aftrap bij De Graafschap. Trainer Snoei wijzigt zijn elftal op liefst vier plekken.
DOETINCHEM - Jeremy Helmer, Jasper van Heertum en Branco van den Boomen staan voor het eerst dit seizoen aan de aftrap bij De Graafschap. Trainer Snoei wijzigt zijn elftal op liefst vier plekken.
Trainer Mike Snoei voert tegen de nummer zeven van de eerste divisie liefst vier wijzigingen door in vergelijking met het duel van twee weken geleden tegen Oss. Ten eerste mag Helmer zich bewijzen op de linkervleugel. Jordy Thomassen begint op de bank.

Nijland slachtoffer

Aanwinst Van den Boomen, overgekomen voor drie ton van FC Eindhoven, start ook tegen Jong Ajax. Stef Nijland is het slachtoffer. Verder kiest Snoei tegen de Amsterdamse talenten voor de controlerende middenvelder Vet. Hij is hersteld van rugklachten en trainde de hele week weer volop mee op de uitstekende velden van SVDW in Doetinchem. Jesse Schuurman zit door die verandering bij de reserves.

Rust voor Breiburg

Snoei kan behoorlijk wat keuzes maken. Zo had de Didammer op het middenveld ook Gregor Breinburg gewoon kunnen opstellen, maar de coach geeft de international van Aruba rust na een intensieve week waarin hij twee wedstrijden speelde op de Caribean.
Breinburg wordt klaargestoomd voor de kraker van maandag tegen NEC en zit vrijdag niet eens bij de selectie. Op zijn plek begint nu de 21-jarige Jasper van Heertum die overkwam van Telstar. Ook voor de Brabander is het zijn debuut in de basis waarmee Snoei zijn elftal dus op vier posities wijzigt.

Snoei moet brommen

Snoei zelf zit op de tribune. Hij wordt als verantwoordelijk coach in de dug-out vervangen door Richard Roelofsen. Snoei kreeg van scheidsrechter Martens rood tegen Oss en is voor één duel geschorst. 
Opstelling: Jurjus, Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Van Heertum, Van den Boomen, Vet; Hamdaoui, Seuntjens en Helmer      
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!