Nieuws

Nieuwe muziekkoepel in het Plantagepark

Wethouder Wonen en Ruimte Jeroen de Jong en architect Fred Kapelle hebben woensdagavond de nieuwe muziekkoepel in het Plantagepark in Harderwijk. Zij deden dat in het bijzijn van wethouder Cultuur Gert Jan van Noort. © gemeente Harderwijk
Wethouder Wonen en Ruimte Jeroen de Jong en architect Fred Kapelle hebben woensdagavond de nieuwe muziekkoepel in het Plantagepark in Harderwijk. Zij deden dat in het bijzijn van wethouder Cultuur Gert Jan van Noort.
Sinds juni dit jaar is het Plantagepark verrijkt met een nieuwe muziekkoepel. Vroeger stond er een koepel op de plek waar nu een deel van het woonzorgcomplex Randmeer staat. Maar die is al een aantal jaren verdwenen.

Een oude wens gaat in vervulling

Het is de wens van het college om het park tussen de bekende zeeberen en Brasserie De Bank te verfraaien. “En de komst van deze nieuwe muziekkoepel is hiervan een mooi sluitstuk”, aldus wethouder Jeroen de Jong. “Je ziet dat het park al de nodige bezoekers trekt. Er komen festiviteiten en het is gewoon heerlijk om in dat park te zijn. En het leuke is dat het typische aspect het park doorgetrokken is naar het park Friesche Gracht. Met de muziekkoepel is er een podium in de stad bijgekomen. Dat podium wil ik aan de inwoners van de stad geven.”
Foto: Kelly Tanghe