Opnieuw bijzondere weersomstandigheden op lustrumeditie Schapenmarkt

OLDEBROEK - De organisatie van de Schapenmarkt is sinds 2015 in handen van de Stichting Schapenmarkt Oldebroek. Dat betekent dat 2019 het vijfde jaar was dat de stichting de markt organiseert. Een lustrum voor deze aan muziekvereniging Concordia Oldebroek gelieerde stichting.'Wat opvalt zijn de weersomstandigheden. Gelukkig hebben we het weer niet zelf in de hand, maar bijzonder was het wel de afgelopen vijf jaar'; vertelt bestuurslid Arjan Dickhof.

‘In 2015 zou het de hele dag regenen. Wonderwel bleef het dreigend droog totdat 16:00 uur er een kleine wolkbreuk ontstond. In 2016 was het medio september plotsklaps 33 graden. Een absoluut warmterecord in de meer dan 200 jaar schapenmarkt in Oldebroek In 2017 was het code rood. Storm en windstoten dreigden en een eerste annulering lag op de loer. Veel marktlui konden vanwege de wind niet komen, maar desondanks is de markt doorgegaan. In 2018 was het ‘s morgen lang mistig en nat.  ‘s Middags en ‘s avonds was het een mooie dag. Dit was qua weer de meest normale schapenmarkt’.

Dit jaar in 2019  was er sprake van een mooie nazomer. Een vrijwel droge eind augustus en september. Behalve op schapenmarkt. Ondanks contact met Gerrit Hiemstra begon het donderdag vanaf 11:00 uur te motten en te druilen en werd het pas in de avond weer droog.

Arjan Dickhof: 'Toch zijn het dankzij de vele trouwe bezoekers vijf zeer geslaagde schapenmarkten geweest. Elk jaar probeert de Stichting wat te verbeteren. Soms gaat dat goed en soms wat minder maar over de gehele lijn zijn we tevreden en ook trots dat we wat mogen bijdragen aan het in standhouden van deze mooie Oldebroeker traditie.'

Op dit moment zijn Henri Pruim (voorzitter), René Port, Arjan Dickhof, Anne van de Venis, Laura Spronk, Matthias Kaat, Kees Pruim en Ellen Schoeber intensief betrokken bij de Stichting. Deze enthousiaste bestuursleden houden zich aanbevolen voor uw wensen, tips en opmerkingen. Op de website www.schapenmarkt-oldebroek.nl kunt u deze doorgeven.

 

 

Meer over dit onderwerp:
Locourant Oldebroek Nieuws
Deel dit artikel: