Wageningen beste universiteit van Nederland, zegt toonaangevend magazine

WAGENINGEN - De Wageningen Universiteit staat van alle Nederlandse universiteiten het hoogst in de wereldwijde top 200 van Times Higher Education (THE) magazine.

In de lijst komen dit jaar elf Nederlandse uni's voor. Dat is er één minder dan vorig jaar, maakte het toonaangevende blad bekend. Enkele jaren geleden stonden er nog dertien Nederlandse universiteiten in de mondiale top 200.

Dit jaar verdween de Universiteit Twente (vorig jaar nog plek 184) van de lijst. Wageningen staat dit jaar op de 59e plek. Daarna volgen de Universiteit van Amsterdam (62), de TU Delft, Leiden en de Rotterdamse Erasmus.

Zeven Nederlandse instellingen staan in de top 100. Bij het opstellen van de rankingslijst wordt gekeken naar onder meer onderzoek, kwaliteit van onderwijs en internationale activiteiten.

Volgens het blad doet Nederland het al tijden goed internationaal gezien, hoewel recente ontwikkelingen zorgwekkend zijn. 'De laatste tijd zijn Nederlandse instellingen onder enorme internationale druk komen te staan. Ze moeten harder dan ooit werken om hun uitstekende reputatie vast te houden', oordeelt THE-magazine.

Lijstaanvoerder is University of Oxford (Verenigd Koninkrijk).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Wageningen Wageningen Onderwijs Nieuws
Deel dit artikel: