Onrust door koolmonoxide: 'In 2012 voor het laatst onderhoud aan mijn cv-ketel'

DOESBURG - Buurtbewoners van de plek waar zich woensdag een koolmonoxidedrama afspeelde, zijn bezorgd over de staat van hun cv-ketels. Dat werd duidelijk tijdens de informatiebijeenkomst waarop de gemeente, de veiligheidsregio en de woningbouwvereniging woensdag uitleg gaven over de gebeurtenis van eerder op de dag. Bij het drama kwam een vader van een gezin met twaalf kinderen om het leven. De moeder en één van de kinderen raakten ernstig gewond.

De bijeenkomst in de kantine van de plaatselijke voetbalclub werd door zo'n tachtig buurtbewoners bezocht. Veel daarvan waren ongerust en wilden weten of hun cv-ketel wel veilig genoeg is. 

Bewoner: in 2012 voor het laatst onderhoud

Een van de aanwezigen merkte op dat de cv-ketels veel vaker gecontroleerd moeten worden. 'Hoe kunt u ons en de andere Doesburgers garanderen dat onze huizen veilig zijn? Ik kijk vandaag zelf naar mijn cv-ketel en zie op een sticker dat er in 2012 voor het laatst onderhoud is geweest. Wij wonen twee deuren verder', zei hij.

Verslaggever Hans de Herdt maakte de volgende radioreportage:

'Als de mensen bellen, dan komen we'

'Er is veel onrust, terwijl de oorzaak van de koolmonoxidevergiftiging nog niet vaststaat.' Dat zei Saskia Hakstege, directeur/bestuurder van Woonservice IJsselland, gisteravond op de bijeenkomst. 'Het is nog lang niet zeker of de koolmonoxidevergiftiging te maken heeft met een defect aan de cv-installatie van het gezin. Dat wordt nog onderzocht.'

Ze zei de onrust te begrijpen en beloofde haar toehoorders: 'Ik heb vannacht vier monteurs achter de hand. Als mensen ongerust zijn en bellen, dan komen we.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doesburg Doesburg Gezondheid Nieuws
Deel dit artikel: