Dodelijk ongeluk Uddel: bestuurder (17) heeft geen rijbewijs

UDDEL - De 17-jarige automobilist uit de gemeente Apeldoorn die vrijdagavond betrokken was bij een dodelijk ongeluk in Uddel, heeft geen rijbewijs. Dat bevestigt de politie woensdag. Bij het ongeval kwam een 26-jarige man uit Uddel om het leven.

Volgens een politiewoordvoerster is de bestuurder dusdanig gewond dat hij nog niet is gehoord. Hij wordt wel beschouwd als verdachte. 'Er is bloed van hem afgenomen', voegt zij daaraan toe. Er zijn geen getuigen van het eenzijdige ongeluk.

Tekst gaat verder onder de video.

De auto met de bestuurder en het slachtoffer botste vrijdagavond op het Uddelerveen tegen een boom. De oorzaak van het ongeval wordt nog steeds onderzocht.

Als 17-jarige kun je je rijbewijs al halen. Je mag tot je 18e alleen een auto besturen als er iemand met een rijbewijs naast je zit. Die coach moet minimaal 27 jaar zijn en moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo mag hij of zij niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen. Ook mag degene geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad.

Zie ook: Man (26) uit Uddel overlijdt na ongeval, 17-jarige bestuurder zwaargewond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Uddel Ongeval Nieuws
Deel dit artikel: