Omroep Gelderland staat uitvoerig stil bij 75 Jaar Market Garden

Het leek alsof de bevrijding uit de lucht kwam vallen. 75 jaar geleden vulde de hemel boven Overasselt, Groesbeek, Ede, Renkum en Wolfheze zich met parachutisten en zweefvliegtuigen. Operatie Market Garden, een gecombineerde lucht- en grondoperatie die het einde van de oorlog had moeten bespoedigen. Maar Market Garden bleek een brug te ver. Gelderland, ten noorden van de Waal, zou nog maanden op de bevrijding moeten wachten.

Omroep Gelderland staat van dinsdag 17 tot en met zondag 22 september uitvoerig stil bij de gebeurtenissen van toen. Met elke dag om 17:20 een live-uitzending vanaf een historische locatie waarin we praten over herdenken nú en in de toekomst, wanneer de mensen die het hebben meegemaakt er niet meer zijn.

Bovendien ziet u beelden van alle grote herdenkingsplechtigheden, met onder andere livestreams van de Bridge To Liberation Experience, de luchtlandingen op de Ginkelse Heide en de herdenkingen op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek.

Meer weten over Market Garden en onze speciale uitzendingen? Bezoek de site van 75 Jaar Vrijheid en via ons YouTube-kanaal.

 
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: