Dode en twee gewonden in Doesburg door koolmonoxidevergiftiging

DOESBURG - De hulpdiensten zijn woensdagochtend massaal uitgerukt voor de reanimatie van meerdere mensen in Doesburg. Daarbij is de vader van het gezin omgekomen. De moeder en een kind zijn ernstig gewond.

UPDATE: Vader overleden na koolmonoxidevergiftiging, moeder en kind ernstig gewond

De brandweer spreekt van een koolmonoxidevergiftiging. In het huis aan de Monseigneur Bekkerslaan wonen veertien personen uit één gezin, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden. Het gaat om twee woningen, waar in het verleden al één woning van was gemaakt.

Drie personen werden volgens de woordvoerder woensdagochtend 'met ernstige gezondheidsproblemen' aangetroffen door andere gezinsleden. De vader is na reanimatie overleden, de andere twee zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De andere elf gezinsleden zijn voorlopig ondergebracht in een kantine van de lokale sportclub. De technische recherche doet onderzoek bij de woning.

De tekst gaat verder onder de foto:

Foto: Omroep Gelderland

Vanwege het incident werd rond 07.00 uur groot alarm geslagen. Er kwamen meerdere ambulances en brandweerwagens ter plaatse. Ook werden twee traumahelikopters opgeroepen, waarvan er één weer werd afgemeld.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doesburg Doesburg 112 Nieuws
Deel dit artikel: