Ga je naar Appelpop? Het is goed mogelijk dat je moet blazen

TIEL - Er komt tijdens Appelpop een aparte alcoholpoli voor jongeren die teveel gedronken hebben of medische klachten krijgen doordat ze onder invloed van drugs zijn. Dat heeft burgemeester Hans Beenakker bekend gemaakt.

door Menno Provoost

De alcoholpoli is bedoeld om de reguliere EHBO op het festivalterrein te ontlasten. Die EHBO had in het verleden vaak de handen vol aan het opvangen van dronken jeugd.

De nieuwe alcoholpoli wordt ingericht bij cultuurcentrum Zinder, net buiten het Appelpopterrein. Hier kunnen beschonken tieners ook makkelijker opgehaald worden door hun ouders.

Drankgebruik door tieners rond het gratis festival staat de laatste jaren erg in de belangstelling. Er worden allerlei maatregelen genomen om dit tegen te gaan. Sowieso om te voorkomen dat minderjarige jongeren aan alcohol kunnen komen op het terrein. Maar vaak wordt de alcohol meegenomen en wordt buiten het festivalterrein veel gedronken.

Blaastest bij de ingang

De Appelpoporganisatie heeft daarom aangekondigd dat er dit jaar blaastesten gehouden worden bij de ingang. Minderjarigen die betrapt worden, komen er niet in. Burgemeester Beenakker kondigt aan dat er dit jaar ook buiten het terrein meer toezichthouders zullen letten op drankgebruik.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Tiel RegioTV Tiel Tiel Nieuws
Deel dit artikel: