Nieuws

Israëlische studenten bezoeken Bronckhorst

Bronckhorst krijgt donderdag een bezoek van twintig Israëlische studenten. De groep onderzoekt verschillende aanpakken en processen van lokale overheden buiten Israël. © REGIO8
HENGELO - Bronckhorst krijgt donderdag een bezoek van twintig Israëlische studenten. De groep onderzoekt verschillende aanpakken en processen van lokale overheden buiten Israël.
De studenten zijn, in het kader van de opleiding Public Administration, vier dagen lang in Nederland. Eerst wordt er een bezoek gebracht aan Amsterdam, om daar de stedelijke aanpak te bekijken. De studenten waren voor hun project opzoek naar een plattelandsgemeente en kwamen zodoende in contact met Bronckhorst. De groep richt zich op twee hoofdthema’s: economische ontwikkeling en burgerparticipatie.
De leerlingen worden ’s ochtends in het gemeentehuis ontvangen door wethouder van economie Willem Buunk. Daar start het programma onder andere met presentaties over de samenwerking van bedrijven. ’s Middags wordt het bezoek afgerond bij het Heidehuus in Halle Heide.