Inval FIOD: stel aangehouden voor witwassen crimineel geld

LIENDEN - De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft dinsdag een 29-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Lienden aangehouden. Het stel wordt verdacht van het witwassen van crimineel geld.

Het onderzoek van de FIOD volgde uit een eerder strafrechtelijk onderzoek naar verhuur van auto's door een Duitse vennootschap via verhullende constructies. 

De legale inkomsten van de aangehouden man en vrouw zijn niet hoog genoeg om hun levensstijl (zoals de huur van een exclusieve auto) en hun woonlasten te betalen, stelt de FIOD. Het vermoeden is dat dit allemaal betaald wordt met inkomsten uit criminaliteit. Door de aanschaf van de luxe goederen zouden zij hun criminele inkomsten hebben witgewassen.

De FIOD doorzocht een woning in Lienden en drie woningen in de regio Den Bosch, waaronder een in Velddriel. Er is beslag gelegd op onroerend goed, een auto en ongeveer 45.000 euro aan contant geld. Daarnaast is beslag gelegd op bankrekeningen en digitale en fysieke administratie. 

In een van de woningen werd munitie voor een vuurwapen en zwaar vuurwerk aangetroffen. Dit is overgedragen aan de politie.

Zie ook: FIOD doet inval in villa Velddriel in witwasonderzoek

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Buren RegioTV Tiel Lienden Nieuws
Deel dit artikel: