Vrouw betrapt inbrekers, maar waar zijn ze?

De vrouw van deze woning in Nijkerk vertelt in Bureau GLD wat ze meemaakte op dinsdag 28 mei. Er is bij haar ingebroken.

's Ochtends vroeg verlaat ze haar huis. Ze komt kort voor het middag weer thuis en dan gebeurt het: er rennen twee jongemannen uit haar huis. Ze heeft inbrekers op heterdaad betrapt.

Bekijk de beelden, de vrouw vertelt wat er gebeurd is.

Het slachtoffer rent achter de mannen aan en een buurtbewoner zet op de fiets de achtervolging in. Maar de inbrekers ontkomen.

Achterdeur opengebroken

De inbrekers komen binnen via de de achterdeur die ze hebben opengebroken. Een keukendeur is zwaar beschadigd. Vermoedelijk is de bewoonster net op tijd thuis, want ze mist geen spullen.

Fietsster raakt gewond bij vlucht inbrekers

Toch is er een gewonde te betreuren. Bij hun vluchtpoging rennen de mannen een fietsster ondersteboven.

De politie is op zoek naar twee mannen tussen de 20 en 25 jaar. Ze hebben een donkere huidskleur en kort donker haar. Op de ochtend van de inbraak droegen ze een spijkerbroek, een donkere jas en zwarte schoenen. Ze verschillen behoorlijk van elkaar; de een is mager terwijl de ander een gezet postuur heeft, deze man droeg een ringbaardje en had een opvallend hoge piepstem.

Wie zijn deze mannen? Ga dan naar dit tipformulier of bel het anonieme nummer 0800-7000. De tiplijn 0800-6070 staat ook open. Zaaknummer: 2019232448.

 
Deel dit artikel: