Noodlijdende zorgorganisatie Trimenzo failliet

TWELLO - Zorgorganisatie Trimenzo, met drie locaties in de gemeente Voorst, is sinds dinsdag officieel failliet. De bewoners van woonzorgcentra Martinushof en Grotenhuis in Twello en Benring in Voorst, kunnen er gewoon blijven wonen en zijn gegarandeerd van zorg. Dit geldt ook voor de mensen die thuiszorg ontvangen.

Omdat Trimenzo op korte termijn niet meer aan de betalingsverplichtingen kon voldoen, zagen ze zich genoodzaakt tot deze drastische maatregel. De noodlijdende organisatie biedt woon- en zorgdiensten aan 450 cliënten en heeft 300 medewerkers in dienst. Omdat de zorg wettelijk gegarandeerd is, zijn de zorgmedewerkers voorlopig zeker van werk. 

Interim-bestuurder Hans van Fulpen begrijpt dat dit grote gevolgen heeft voor cliënten en medewerkers. 'We doen er zoveel mogelijk aan om de gevolgen te beperken, maar wat die gevolgen zijn weten we nog niet.' Het lot van Trimenzo ligt nu in handen van een curator.

Trimenzo wist al langere tijd dat ze het niet zouden redden. De afgelopen jaren zijn er regelmatig gesprekken gevoerd over fusies met partijen, maar deze gingen om verschillende redenen niet door.

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Voorst Twello Nieuws
Deel dit artikel: