Nog even trainen op de 'koele' baan in Arnhem voordat de hitte in Doha wacht

ARNHEM - Met ongeveer 40 graden een topprestatie leveren op de WK atletiek in Doha. Het is een prestatie op zich. Maar voor het eind deze maand zover is, traint de voornamelijk Gelderse atletiekploeg nog op de koele baan op Papendal bij Arnhem.

Dafne Schippers uit Oosterbeek, Marije van Hunenstijn uit Apeldoorn en Anouk Vetter uit Arnhem melden zich deze dinsdag namens Gelderland op de atletiekbaan, waar de ploeg gepresenteerd zal worden.

Susan Krumins uit Nijmegen en Sifan Hassan uit Arnhem ontbreken, zij zitten in het buitenland als voorbereiding op de WK. Nadine Visser uit Arnhem was 's ochtends niet op de training, maar sluit later aan. 

Voor de medailles

Schippers hoopt eind september in de snikhete hoofdstad van Qatar zowel op de 100 als de 200 meter mee te doen om de medailles. Voor Nadine Visser geldt dat zij ook een grote kans maakt op een medaille op het grootste toernooi van het jaar. Zij doet mee aan de 100 meter horden.

Sifan Hassan laat al weken zien dat ze in vorm is en gaat op de 1500 meter en de 10 kilometer voor de prijzen. Susan Krumins pakte op de 10 kilometer vorig jaar zilver op de EK en wil nu een poging wagen op het mondiale podium. Een parasiet verstoorde haar voorbereiding.  

Tekst gaat verder onder de foto.


Marije van Hunenstijn. Foto: Omroep Gelderland

Voor Marije van Hunenstijn zijn het haar eerste wereldkampioenschappen individueel, maar ook zij werd afgelopen week getroffen door ziekte. Anouk Vetter zal op de WK vooral willen testen hoe goed ze nu is op de meerkamp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Sport Nieuws
Deel dit artikel: