Veluwse gemeenten sluiten contract met leveranciers rolstoelen en scootmobielen

NUNSPEET - Inwoners van de gemeenten Nunspeet, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Putten, Oldebroek en Zeewolde kunnen vanaf 1 oktober voor hulpmiddelen als rolstoelen en scootmobielen terecht bij twee nieuwe leveranciers: RSR Revalidatieservice en Medipoint.

Inwoners die na 1 oktober voor het eerst een hulpmiddel van hun gemeente in bruikleen krijgen, kunnen voor één van de twee leveranciers kiezen. Mensen die voor 1 oktober al gebruik maakten van hulpmiddelen houden voorlopig hun oude leverancier. Voor inwoners met meerdere hulpmiddelen is geregeld dat zij zoveel mogelijk met één leverancier te maken krijgen.

Afspraken met leveranciers

De gemeenten letten bij het selecteren van nieuwe leveranciers vooral op de kwaliteit van de dienstverlening. Er is onder meer gekeken naar deskundigheid van de medewerkers, de klantvriendelijkheid, de communicatie, het nakomen van afspraken en de afhandeling van klachten. Met de nieuwe aanbieders zijn afspraken gemaakt over de te leveren prestaties waar het gaat om leveringstermijnen, klanttevredenheid en het informeren van de gemeenten over de voortgang.

Op 4 september hebben Remco Bervoets namens RSR Revalidatieservice en Jan Gorissen namens Medipoint de overeenkomst getekend. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal tekende namens de gemeenten.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nunspeet RTV Nunspeet Nunspeet Nieuws
Deel dit artikel: