Nieuws

De zomer keert wellicht snel terug, kwik ruim boven twintig graden

De aandacht van de hele wereld is gevestigd op orkaan Dorian, maar voor Gelderland is orkaan Gabrielle waarschijnlijk interessanter. Dankzij die tropische storm kan onze provincie komend weekeinde misschien wel temperaturen van zo'n 23 à 24 graden tegemoet zien. © ANP (archief
WAGENINGEN - De aandacht van de hele wereld is gevestigd op orkaan Dorian, maar voor Gelderland is orkaan Gabrielle waarschijnlijk interessanter. Dankzij die tropische storm kan onze provincie komend weekeinde misschien wel temperaturen van zo'n 23 à 24 graden tegemoet zien.
Maar meteorologen van MeteoGroup houden nog wél even een slag om de arm. ‘Weermodellen hebben nogal moeite met de restanten van een orkaan’, legt meteoroloog Britta van Gendt uit. Dat betekent dat weerberichten wat minder betrouwbaar kunnen zijn.
Het lijkt er nu in ieder geval op dat de temperatuur deze week oploopt. Dinsdag kunnen Gelderlanders al genieten van temperaturen rond de twintig graden met zo nu en dan zon.
‘Woensdag valt tegen’, vertelt de weervrouw. In de loop van de middag en in de avond kan er lokaal een aantal buien vallen.
Donderdag wordt het alweer droger en komend weekeinde zou het dus warmer kunnen worden: ruim boven de 20 graden. ‘Dan zien we een hogedrukgebied vanwege orkaan Gabrielle', aldus Van Gendt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!