Man hoort bijna vijf jaar cel eisen voor seksuele uitbuiting meisje

APELDOORN - Een 30-jarige man uit Apeldoorn heeft dinsdag 59 maanden (bijna vijf jaar) cel tegen zich horen eisen voor de seksuele uitbuiting en mishandeling van een 17-jarig meisje. Hij zou het slachtoffer van september 2014 tot en met februari 2015 als prostituee hebben laten werken in Apeldoorn en omgeving, waarna ze het verdiende geld aan hem moest afstaan.

De man wordt ervan verdacht seksadvertenties met het slachtoffer te hebben geplaatst, haar voor betaalde seksdates in de auto naar klanten op parkeerplaatsen hebben gebracht en een woning en hotelkamers te hebben geregeld waar ze klanten kon ontvangen. 

Meisje en haar familie met dood bedreigd

Hij zou de 17-jarige meerdere malen mishandeld hebben. Steeds als het slachtoffer wilde stoppen met prostitutie zou hij haar en haar familie met de dood bedreigd hebben of zei hij van haar te houden.

De Apeldoorner zou ook zo'n 70.000 euro en een aantal sieraden verborgen hebben gehouden, terwijl hij wist dat die afkomstig waren uit een misdrijf.

Een 28-jarige huisgenote wordt verdacht van witwassen van ongeveer hetzelfde bedrag. Tegen haar is een werkstraf van 120 uur, een boete van 30.000 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden geëist.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: