'Ik ga nu heel veel eten bij de McDonald's', zegt Wessel na voltooien zwemtocht

DOETINCHEM - Hij heeft het geflikt! De 17-jarige scholier Wessel Haverkamp uit Zevenaar heeft zondag 25 kilometer gezwommen in de Oude IJssel. Van Etten naar Doesburg. Zijn doel: veel geld ophalen voor huizenbouw in Guatemala.

Veel geld ophalen was al gelukt voordat hij het water in dook. De teller stond toen al op 800 euro. De zwemtocht van Wessel begon voortvarend. 'Het eerste stuk ging prima, maar vanaf Hoog-Keppel kreeg ik het zwaar. Ik kreeg kramp in mijn ledematen en ik kon geen eten meer binnenhouden', vertelt hij.

'Ik ben heel moe en heel blij'

Maar hij zette door en volbracht zijn tocht. 'Ik ben heel moe en heel blij. Ik zit nu in de auto, we gaan naar de McDonald's. Ik ga daar heel veel eten, want met zo'n zwemtocht verbrand je ook heel veel calorieën.'

En na het bezoek aan McDonald's, zoekt hij zijn bed op. 'Ik ga heel lang en veel slapen. Morgen hoef ik ook niet naar school, dus dat komt helemaal goed.'

Bekijk de beelden van de zwemtocht. De tekst gaat daaronder verder.

Maarten van der Weijden als inspiratiebron

Wessel kwam overigens op het idee voor zijn zwemtocht, door de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden die in juni maar liefst 195 kilometer zwom en daarmee 6,1 miljoen euro ophaalde voor kankeronderzoek.

Zie ook: Wessel (17) zwemt 25 kilometer voor Guatemala

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: