Culemborgers delen 1000 middeleeuwse maaltijden uit

CULEMBORG - In Culemborg delen vijftig vrijwilligers zondag maar liefst duizend middeleeuwse maaltijden uit in de Culemborgse Barbarakerk ter ere van stadsheilige Barbara.

Goed gevulde veldsoep, brood en dadels - dat stond er volgens de legende ook op het menu dat Barbara door engelen liet bezorgen aan bewakers die haar zo'n 1.800 jaar geleden gevangen hielden.

Zondagmiddag racen ruim vijftig vrijwilligers van hot naar her om hongerige bezoekers precies dezelfde versnaperingen te bezorgen. 'Geserveerd op biologisch afbreekbare bordjes en bestek', voegt predikant Rieks Hoogenkamp toe, organisator van de Stadsmaaltijden.

'Iedereen is welkom'

'We willen graag dat mensen elkaar ontmoeten onder het genot van een lekker hapje eten. Iedereen is welkom, ook mensen van buitenaf', aldus de vrijwilliger. De vrijgevigheid van Barbara wordt in ere gehouden: bezoekers kunnen kosteloos binnenwandelen en meteen aanschuiven.

'Een mevrouw die heel goed kan koken, staat al een een poosje in de keuken te kokkerellen', legt Hoogenkamp uit. 'Versterkt met een team van tien andere koks.' Vanaf 13.00 tot en met 17.00 uur kan men dineren in de kerk. 'Maar we vinden het uiteraard ontzettend gezellig als mensen even blijven plakken.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Culemborg Culemborg Nieuws
Deel dit artikel: