KIJK TERUG | De vijfde etappe van de Boels Ladies Tour

ARNHEM - De vijfde en laatste etappe van de Boels Ladies Tour 2019 werd zondagmiddag verreden in de omgeving van Arnhem en de Achterhoek. De rit was live te volgen via Omroep Gelderland.

Kijk hier terug:

Van Vleuten

Annemiek van Vleuten uit Wageningen won de twee voorgaande edities van de Boels Ladies Tour. Dit jaar begon ze ook sterk en won ze zowel de proloog als de eerste etappe. Donderdag raakte ze haar leiderstrui kwijt. Inmiddels lijkt de overwinning uit zicht. 

De 36-jarige Wageningse kon zaterdag in de vierde etappe van Arnhem naar Nijmegen het verschil niet maken en zag bovendien de Luxemburgse Christine Majerus flink uitlopen in het klassement. Zij werd twee achter het Duitse talent Franziska Koch, die won op de Waalkade. Van Vleuten plaatste nog wel een aanval op de Oude Holleweg, maar kon het gat naar de kopgroep niet dichten.

Van Vleuten staat nu zesde met ruim een halve minuut achterstand op Majerus. Zondag is de slotetappe van Nijmegen naar Arnhem met een parcours via onder meer de Lingewaard, de Achterhoek en de Zijpenberg.

Zie ook: 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: