VIDEO | 'Hond redt flat' nadat fietsaccu in brand vliegt

ZEVENAAR - Een hond heeft er in Zevenaar voor gezorgd dat een brand in een garagebox snel is ontdekt. Daar rukte de brandweer woensdagavond uit voor een brand in een flatgebouw aan de Mozartlaan.

'Hond redt flat', schrijft de politie Zevenaar op Facebook. Rond 23.30 uur kwam er een melding binnen over een harde klap en een brandlucht. Die kwam uit één van de garageboxen, die zich onder de appartementen bevinden.

Bekijk de beelden (de tekst gaat daaronder verder):

De melder was volgens de politie gewekt door zijn hond. Die stond piepend bij de deur van zijn balkon. Zijn baasje deed de deur open, waarna de hond weer naar binnen ging. Toen de hond opnieuw piepend bij de deur stond en de bewoner weer opendeed, rook hij de brandlucht en belde hij 112.

Fietsaccu in brand

De brand ontstond doordat een fietsaccu vlam vatte. Onder meer een auto die in de garagebox stond liep schade op. De brand is inmiddels geblust.

De brand zorgde voor veel rook en trok veel bekijks. De politie bedankt niet alleen de hond, maar ook de bewoners van de flat 'die gelijk naar buiten kwamen toen wij voor de deur stonden voor de ontruiming in verband met brandgevaar'. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zevenaar Zevenaar Brand Nieuws
Deel dit artikel: