Gewapende overval in bungalowpark: 6 tot 7 jaar cel geëist tegen verdachten

ARNHEM - Er is donderdag zes tot zeven jaar geëist tegen vier mannen en een vrouw voor afpersing en diefstal in vereniging. Het vijftal stond vandaag terecht voor een gewapende overval in bungalowpark De Witte Wieven in Nunspeet. Ze zouden in augustus vorig jaar de eigenaar en zijn gezin hebben overvallen in hun woning op het bungalowpark. De verdachten zeggen dat het geen overval was.

De verdachten zouden twee bewoners in de achtertuin met een vuurwapen hebben bedreigd, hen de woning hebben ingeduwd, de parkeigenaar op bed hebben geduwd en zijn handen en polsen hebben vastgebonden. De bewoonster probeerde het huis uit te vluchten, maar werd tegengehouden. Een 10-jarige zoon werd vastgepakt en kreeg een hand op zijn mond gelegd om te voorkomen dat hij ging schreeuwen.

Eén van de verdachten zegt dat het niet om een overval ging, maar om een incasso van schulden. Het slachtoffer zou al vier jaar een erfenis van anderhalf miljoen euro niet willen delen, aldus een verdachte. Met zes personen zouden zij daarom naar Nunspeet zijn gekomen.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

'Ik dacht dat we de verzekering wilden oplichten'

De vrouwelijke verdachte van de overval in Nunspeet zegt dat ze dacht dat het niet om een echte overval ging, maar dat hij in scene was gezet om de verzekering op te lichten.

Bij de overval zouden de verdachten twee telefoons, een goudkleurige ring, horloge en een zonnebril hebben buitgemaakt. Een 67-jarige Amsterdammer en een 28-jarige vrouw zonder vaste woonplaats werden snel na de overval opgepakt door de politie, die met helikopter, politiehonden en een arrestatieteam de omgeving van De Witte Wieven doorzocht. 

Twee dagen

Een man uit Voorburg en twee mannen zonder vaste woonplaats werden later aangehouden. Een van de later opgepakte verdachten zou de andere vier op het spoor van de woning, bewoners en mogelijke buit hebben gezet. Hij zou met ze van Amsterdam naar Nunspeet zijn gereisd en hen naar de woning hebben gebracht. 

De rechtbank heeft twee dagen uitgetrokken voor de zaak tegen de vijf verdachten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nunspeet Nunspeet Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: