School in rouw na dodelijk ongeluk, leerlingen maken herdenkingsplek

NIJMEGEN - Het Citadel College maakt een herdenkingsruimte voor het 11-jarige meisje dat dinsdagmiddag om het leven kwam bij een ongeluk bij Persingen. 'Die plek wordt ingericht door haar klasgenoten', vertelt rector Wouter Middendorp.

De klasgenoten van het meisje worden 's ochtends door hun mentoren en een zorgteam opgevangen. In de loop van de dag zullen ze dan samen de herdenkingsruimte inrichten. 

Tot die tijd is er een andere plek waar alle leerlingen, die daar behoefte aan hebben, terecht kunnen. Ze kunnen daar een berichtje achterlaten of rustig samen zijn. 

'Intens verdrietig'

Middendorp is erg geschrokken van de 'abrupte manier' waarop het meisje dinsdagmiddag om het leven is gekomen. 'Daar word je intens verdrietig van', zegt hij. 'Onze gedachten zijn bij de ouders en betrokkenen.'

Inmiddels heeft de school alle ouders ingelicht over het noodlottige ongeval bij Persingen. Daarbij kwam een 11-jarig meisje om het leven. Ze zat in de brugklas van het Citadel College in Nijmegen. 

Een tweede meisje raakte lichtgewond. 'Wie dat was, is mij niet bekend', zegt Middendorp. De twee meisjes fietsten op een fietspad en werden geraakt door een auto die van de weg was geraakt. De bestuurder en bijrijder in die auto hadden lichte verwondingen. 

Zie ook: Meisje (11) overleden na aanrijding met auto bij Persingen

School ook bereikbaar voor ouders

De rector geeft aan dat de school morgen ook bereikbaar is voor ouders met vragen. Voor ouders van klasgenootjes van het het omgekomen meisje, is morgenochtend om 9.00 uur een speciale bijeenkomst. 

Maar voordat de schooldag begint, komen eerst de medewerkers van het Citadel College samen. 'Allereerst is er aandacht voor de medewerkers voor wie dit ook een heftig bericht is', vertelt de rector.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: