Tbs'er ontsnapt uit Nijmeegse Pompekliniek

NIJMEGEN - Een tbs'er wist in de nacht van maandag op dinsdag te ontsnappen uit de Pompekliniek in Nijmegen. De politie heeft de man na twee uur opgepakt.

De tbs'er wurmde zich uit een raam en klom vervolgens over het hek, dat bevestigt een woordvoerder van de Pompekliniek. Uiteindelijk is de man gesignaleerd via beveiligingssystemen van de instelling waarna de politie is ingeschakeld. Na twee uur zoeken vonden agenten de ontsnapte crimineel.

De kliniek onderzoekt nu hoe het heeft kunnen gebeuren. Patiënten worden in hun kamers gehouden: niemand mag naar binnen of naar buiten.

Volgens De Telegraaf kreeg de man tbs voor meerdere gewapende overvallen en een ernstig zedenmisdrijf. De Pompekliniek wil niets zeggen over de achtergrond van de man.

Extra veiligheidsmaatregelen

Het ministerie van Justitie en Veiligheid kijkt mee met het onderzoek om te bepalen of er reden is tot extra veiligheidsmaatregelen. Vorig jaar september ontsnapte er ook al een tbs'er uit de kliniek. Die man zou zich melden tijdens onbegeleid verlof, maar dat gebeurde niet.

'Je kan natuurlijk nooit garanderen dat het opnieuw fout gaat, maar we doen er uiteraard alles aan om het volgende keer te voorkomen', aldus een woordvoerder van het ministerie.

Zie ook: Vermiste tbs'er Pompekliniek weer terecht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: