Nieuws

Gratis huwelijk straks echt gratis, Duiven en Westervoort trekken boetekleed aan

Duiven en Westervoort erkennen een fout te hebben gemaakt door toch kosten te rekenen voor een gratis huwelijk. Mogelijk krijgen gedupeerden hun geld terug. © Pixabay
DUIVEN - Duiven en Westervoort erkennen een fout te hebben gemaakt door toch kosten te rekenen voor een gratis huwelijk. Mogelijk krijgen gedupeerden hun geld terug.
Wie in Duiven 'gratis' in het huwelijksbootje wil stappen, moet daar 97,65 euro voor betalen. In Westervoort zijn koppels 78,10 euro kwijt. Daarbij gaat het volgens de woordvoerster om kosten voor het voorbereiden van de akte, regelen van de ruimte en trouwambtenaar en andere administratieve handelingen.

Fout herstellen

Duiven en Westervoort zijn twee van de vijf gemeenten waar kosten worden gerekend, terwijl dat volgens de wet niet mag. Ook in Bergen op Zoom, Halderberge en Gorinchem worden volgens onderzoek van website ThePerfectWedding.nl leges of andere kosten gerekend.
De Gelderse gemeenten trekken nu het boetekleed aan. 'Wij hebben het fout gedaan en gaan dat herstellen. We kijken hoe we mensen schadeloos kunnen stellen', aldus de woordvoerster. Om hoeveel mensen het gaat, kan ze nog niet zeggen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!