Nieuws

Verdachte misbruik Neede blijft in voorarrest

De 19-jarige man die vastzit op verdenking van het misbruiken van meerdere meisjes, onder meer in Neede, blijft in voorarrest. Het is de derde keer dat de raadkamer in Arnhem daartoe besloot.
NEEDE - De 19-jarige man die vastzit op verdenking van het misbruiken van meerdere meisjes, onder meer in Neede, blijft in voorarrest. Het is de derde keer dat de raadkamer in Arnhem daartoe besloot.
Omdat een 'goed onderbouwd schorsingsplan' ontbreekt, is opnieuw besloten de man vast te houden. Dit keer voor 15 dagen. In die tijd krijgt zijn advocaat de kans het voorarrest te schorsen door een verzoek in te dienen.

Sinds juni vast

In juni werd de verdachte vastgezet op verdenking van het misbruik. Dat gebeurde na de vermissing van een toen 14-jarig meisje uit Neede. Sindsdien doet het Openbaar Ministerie onderzoek naar de zaak.
De man, afkomstig uit de gemeente Berkelland, wordt door de rechtbank sinds juni in voorarrest gehouden. Redenen daarvoor waren eerder 'de ernst van de zaak en kans op recidive.' Daarnaast moest nog een psychologisch onderzoek plaatsvinden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!