Nieuws

Deze zwemplassen zijn weer vrij van zwemmersjeuk en blauwalg

Ieder jaar is het weer raak in verschillende recreatieplassen in de provincie met blauwalgen en zwemmersjeuk. De afgelopen weken regende het waarschuwingen, maar nu trekt de provincie die op drie plekken in. © ANP
MAURIK - Ieder jaar is het weer raak in verschillende recreatieplassen in de provincie met blauwalgen en zwemmersjeuk. De afgelopen weken regende het waarschuwingen, maar nu trekt de provincie die op drie plekken in.
Zo is recreatieplas Strand Eiland van Maurik in de gemeente Buren weer vrijgegeven, nadat sinds 21 augustus werd gewaarschuwd voor blauwalgen. Uit inspecties blijkt volgens de provincie dat de drijflagen uit de zwemzone zijn verdwenen. Daardoor is er ook geen verhoogd risico meer op gezondheidsklachten.

Amper nieuwe klachten

Verder is de waarschuwing voor zwemmersjeuk voor het Bronsbergenmeer in Zutphen ingetrokken. Na klachten bij de provincie werd die op 30 juli ingesteld. De afgelopen periode zijn er echter nauwelijks nieuwe gezondheidsklachten binnengekomen.
Hetzelfde geldt voor recreatieplas Gat van Cortenoever in Brummen, waar sinds 30 juli eveneens voor zwemmersjeuk werd gewaarschuwd. Omdat de parasiet van nature voorkomt in oppervlaktewater, blijft de kans zwemmersjeuk op te lopen volgens de provincie altijd bestaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!