Nieuws

Amerikaanse ambassadeur en diplomaten eren geallieerden op de fiets

Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra.
Amerikaanse ambassadeurs en diplomaten stapten deze donderdag op de elektrische fiets en volgden het pad van de geallieerden tijdens de bevrijding van West-Europa in 1944 en 1945 (Liberation Route). © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Amerikaanse ambassadeurs en diplomaten stapten deze donderdag op de elektrische fiets en volgden het pad van de geallieerden tijdens de bevrijding van West-Europa in 1944 en 1945 (Liberation Route).
De fietstocht bracht de politici langs verschillende gedenkplekken die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur met Nederlandse roots, was er ook bij. 'Fietsen is natuurlijk écht een Nederlands ding', stelt hij. 'Het is een geweldige manier om een land te ervaren.'

Van Brabant naar Nijmegen

Vanuit Brabant fietste de delegatie naar Groesbeek. Aan het einde van de dag arriveerden de Amerikaanse fietsers in Nijmegen. Daar bezochten ze samen met burgemeester Hubert Bruls en commissaris van de Koning John Berends de Sunset March, een mars om de geallieerde militairen te herdenken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!