Nieuws

Gaslek in sporthal, kinderopvang ontruimd

Sporthal de Bongerd in Bemmel is donderdagmiddag ontruimd vanwege een gaslucht. In het pand is onder meer een buitenschoolse opvang gevestigd. © Persbureau Heitink
BEMMEL - Sporthal de Bongerd in Bemmel is donderdagmiddag ontruimd vanwege een gaslucht. In het pand is onder meer een buitenschoolse opvang gevestigd.
De sporthal ondergaat een grondige renovatie. Een van de bouwvakkers rook een sterke gaslucht, waarna een installatiebedrijf een eerste gasmeting uitvoerde. Daarbij werd een hoge concentratie gas gemeten, meldt een fotocorrespondent.

Lek in de meter

De medewerkers hebben vervolgens de brandweer ingeschakeld en het pand ontruimd. Tien kinderen en een aantal medewerkers van de kinderopvang zijn naar een andere opvanglocatie gebracht.
De melding kwam rond 12.49 uur bij de brandweer binnen. Een klein uur later was het lek in de meter gevonden en zat de klus erop, laat een woordvoerder van Veiligheidsregio Gelderland-Midden weten. Netbeheerder Liander is inmiddels ter plaatse om het lek te verhelpen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!